Полезно

Летен Езиков Лагер в Чужбина | По-добрият избор за едно незабравимо лято

happy teenagers

Всяка година родители и деца споделят с нас какво им е харесало най-много в летните езикови лагери с школа Акцент – новите приятелства, весели преживявания, позитивни емоции и креативно обучение са само една малка част от впечатленията.

Какво по-добро от лятна ваканция в комбинация с вълнуващ културен и социален опит придобит в Англия, Малта, Германия или Испания?
Езиковите летни лагери за деца и ученици могат да бъдат много мотивиращи, удовлетворяващи и забавни… както и доста полезни!

А ето и 5-те най-добри причини, поради, които си струва да запишете детето си на летен езиков лагер:

1. Бърз напредък с езика

child

Ученето на чужд език става много по-лесно и ефективно, когато то започне в ранна възраст. Тогава мозъкът е лишен от излишна информация, табута или притеснения, това му позволява да запомня изключително бързо нови звуци и произношения.

Колкото по-рано стимулирате детето да изучава чужд език, толкова по-бързо то ще прогресира в процеса на изучаване. Преди да пристъпите към тази стъпка, бъдете сигурни в това, че детето има желанието и мотивацията да научи езика.

Дебатите относно коя е най-подходящата възраст за изучаването на втори език са много. А мненията на експертите за оптималната възрастова граница, при която децата трябва да започнат да изучават чужд език често се разминават.

Една част от експертите твърди, че изучаването на втори език трябва да започне от 3 годишна възраст, според друга най-подходящата възраст за това е от 5 до 7 години, а трета от 7 годишна възраст.

Въпреки, че възрастта на детето е от голямо значение за напредъка в изучаването на езика, подходящата езикова среда и професионализъм играят също толкова важна роля.

Езиковото обучение по време на летните лагери е предоставено от високо квалифицирани с дългогодишен опит учители, чийто език на преподаване е роден. В резултат на това, качеството на преподаване е на изключителни високо ниво, а резултатите още по-забележими и трайни.

Летните езикови лагери предлагат креативна методика, богата социална среда и извънкласни дейности, което улеснява допълнително бързото попиване на езика.

Общуването с нови приятели извън учебните дейности е един прекрасен начин за практикуване на наученото в автентична среда.

2. Кой каза забавление? 

ese beach bbq

Забавлението има позитивни ефекти върху нивото на мотивация, определяйки какво научаваме и за какъв период. Ученето на език изисква време, повторение и отдаване.

Ако процесът на учене съдържа елемента на забавление това стимулира детското любопитство, мотивирайки децата да научат повече и повече. Процес на учене без елемент на забавление е неефективен. Това е не само предположение, а факт.

Проучване показва, че студентите запомнят повече детайли от лекциите по статистика, когато преподавателят добавя вицове към съответната тема.

В книгата си „Неврологът“, Джуди Уилис представя как забавните и позитивни преживявания повишават нивата на допамин, ендорфин и кислород - или онова, което насърчава и спомага ученето.

В проучване за вестник „Професионално поведение“, Майкъл Теус установява, че служителите са по-склонни да опитат и експериментират с нови неща, ако работната им среда е по-забавна.

Това е една малка част от масата изследвания за въздействието на елемента на забавление в учението. Макар че това е малка извадка, става ясно че ефектите, които развлечението може да има върху ефективността на учене и паметта са значими.

Независимо дали езиковият лагер продължава една, две или четири седмици едно е сигурно… забавлението ще е мнооого! От музика и разнообразни ателиета до екскурзии и детски дискотеки, езиковите училища предлагат разнообразна извънкласна програма, която стимулира по-ефективното научаване на езика.

Важно е да отбележим, че сигурността на курсистите е безкомпромисна. Училищата предлагат 24-часов надзор, който гарантира спокойствие, както за децата, така и родителите по време на всяка дейност.

3. Физическа активност 

volley

Когато настъпят първите летни почивни дни, едни добре „познати“ приятели започват да заемат основно място в ежедневието на децата. Познаваме ги като Xbox, Playstation и Smart телефон. Нека си признаем, има и по-добри начини да прекараш лятото от това да стоиш пред екран през по-голямата част от деня.

Изследванията върху връзката между физическата активност и подобренията в академичните постижения, нарастват през последните години. В проучване, университетите Стратклайд и Дънди установяват, че интензивното физическо упражнение стимулира по-добри резултати при тийнейджърите по английски, математика и наука.

Игри, които са непредсказуеми и изискват разрешаване на проблеми, също могат да стимулират уменията, които помагат на мозъка да организира и използва информацията.

В допълнение към академичните постижения, физическата активност има положително въздействие и върху поведението при децата. Спортът спомага за това децата да се чувстват част от екип и развива устойчивостта им.

Възпитавайки състезателния дух, езиковите лагери предлагат активитети, където децата могат да се насладят на слънцето, взимайки участие в широка гама от дейности. Най-често предлаганите дейности включват водни спортове, футбол, плажен волейбол, плуване, тенис на маса или бадминтон.

Предлаганите активитети са съобразени с възрастта и възможностите на децата, залагайки на разнообразието и елемента на забавление.

4. Огромна доза културно многообразие

schoolers at a campТова е един от най-важните аспекти, засягащ летните езикови лагери.
Цветната културна среда влияе изключително благотворно за обогатяването на децата.

Френският новелист Марсел Пруст отбеляза, че "истинското откриване се състои не в това да виждаш нови земи, а да виждаш с нови очи".

Освен, че добиват широка представа за това как живее местната култура, в процеса на комуникация децата се срещат с курсисти от целия свят, сблъскват се с различни езици, произношения и мирогледи, обогатяващи техните социални и емоционални умения.

Глобалното осъзнаване и международна комуникация през важните за формирането на децата години са полезни за оформянето на индивиди с различни гледни точки, които в последствие взимат по-информирани решения.

Мултикултурната среда възпитава качества, които стават все по-търсени и належащи в днешното глобално общество като културна толерантност и широк мироглед.

Езиковите лагери са предпоставка за много приятелства, което дава допълнителен стимул на децата да продължат да изучават езика, за да поддържат новите приятелски отношения.

5. Аз мога! Време е за личностно развитие 

rsz blur boy bright 346788
Преживяването да си далеч от дома, стимулира увереността. Бидейки в нова среда, различна от семейната, децата се изправят пред нови предизвикателства. Веднъж преодолели изпитанията, те добиват повече увереност в способностите си, изграждайки чувство за независимост и самостоятелност.

Счита се, че личната увереност в способностите спомага за овладяване на физиката, поведението и предизвикателствата, с които децата предстои да се срещнат.

Уверените деца са по-мотивирани да научат нови неща и посрещат нови предизвикателства. Те очакват от възрастните да ги насърчават и подкрепят усилията им.

Увереността е от решаващо значение за съвместната работа в група и за развитието на много социални предизвикателства като споделяне, конкуренция и приятелства, които децата срещат в училищните условия. Уверените деца очакват взаимоотношенията да бъдат удовлетворяващи и забавни.

Освен увереност в личните качества и способности често се наблюдава израстване и в други области като адаптивност, толерантност, сътрудничество, умението за справяне с промени, способността за работа в група, умението да задават въпроси, решават проблеми и казуси или да работят по проекти.

В заключение:

Летните езикови лагери предоставят креативен и ефективен начин за усвояването на нов език. Те са и важен фактор за формирането на характера на децата, емоционалните и физически качества.

Родителите също преживяват известна степен на развитие по време на процеса, в който детето споделя новите си впечатленията и изживявания. Несъмнено, летните езикови лагери действат трансформиращо в положителна насока за малки и големи.

Съществуват няколко момента, на които трябва да наблегнете при избора на летен езиков лагер за вашето дете, за да сте сигурни, че сте взели най-доброто решение.

Бъдете сигурни в това, че летните езикови лагери са едни от най-незабравимите преживявания и ценни инвестиции в бъдещето на вашето дете.

Контакти

Езикова школа АКЦЕНТ
ул. Георги Бенковски 21
София, 1000
Email: info@accentschool.net
Tel: +359 2 983 42 28
Mobile: +359 888 59 16 05
Webiste: www.acentschool.net

Езикова школа АКЦЕНТ е специализирана в чуждоезиково обучение по английски, немски, френски, испански и италиански език за всички възрасти, както и български език за чужденци. От създаването си през 2002 г. школата е разработила собствена високоефективна методика и стандарти за работа, гарантиращи качеството на езиковото обучение.