Полезно

Търсите ли си работа – научете френски

fr1

Може и да прозвучи малко странно, но ключът към бързото намиране на работа в наши дни е френският език.

Езикът, който тотално беше изместен от английския, езикът, който беше заменен в училищата на България пак от английския и който загуби позиции в цял свят и сега отново се връща на мода.

Дали защото Великобритания излезе от ЕС, дали защото на много хора им писна от английски или пък защото Канада усилено търси сфери за сътрудничество с Европа, но фактите са си факти – френският е модерен и се търси.

office1

Търси се и в т.нар. “Кол центрове”, и в “Сървис центрове”, и в софтуерни фирми, и в търговски фирми, и в “Гейминг” фирми, и във фирми за подбор на персонал, а и на много други места. При това се търси с предложение за една мнооого добра заплата. Ако успеете да достигнете ниво от порядъка на В2 по Обща Европейска Езикова Рамка, или пък още по-добре С1, то намирането на добре платена работа ви е в кърпа вързано.
Можете да прочетете какви са изискванията за всяко едно от нивата по по Обща Европейска Езикова Рамка от ТУК(CEFRL).

office2

Заплатите за специалисти с френски език стартират от около 1500 лв. на месец нето, и стигат над 2500 лв. в зависимост от другите ви квалификации.
Най-високи са те в сферата на информационните технологии и програмирането, в сферата на фармацията, на финансовите услуги и на медицината.
Разбира се, както може би вече се досещате, във всичко това има и малка уловка. Малка, но съществена все пак. Уловката е, че дори и да видите обява за работа, написана само на френски език, дори и да я намерите на български, но вътре в нея да е посочено, че търсят човек с френски, то ВИНАГИ, ама АБСОЛЮТНО ВИНАГИ в крайна сметка ще ви искат да владеете и английски език. И то на доста добро ниво.
Можете да проверите своето ниво на владеене на английски език от ТУК (Test EN).

Някак си всички вече приемат владеенето на английски за нещо абсолютно нормално. Че и задължително вече. Дали защото се опитват, наемайки един човек да свършат работата на двама – както например в “Кол центровете” или пък на трима, особено когато става въпрос за някаква техническа компетентност, или просто се презастраховат, то смятайте, че ще ви трябва и английски.

fun

Така че учете френски усилено, но гледайте да не забравите и английския. При това там нивото, което ще ви търсят, също е високо – В2/С1. Английският не си е отишъл – даже напротив. Този език просто е станал част от заобикалящата ни среда. И ако искате да се чувствате добре в тази среда, то трябва да заете и английски.

Има различни начини да научите езика на Виктор Юго, на Волтер или пък на ...любовта, поезията, изкуството и дипломацията и кулинарията. Но най-сигурният от всички начини е постоянството, упорството и правилният подход. Това в прав текст означава да подберете добра езикова школа и добра учебна система, след което да положите сериозно количество усилия. Френският, за разлика от английския, има доста сериозна граматика и буквалното зазубряне много често не помага. Вижте график на курсовете ни по френски от ТУК (Grafik Fr).

ои2

Друг добър подход е да прекарате известно време във Франция. Това може да стане както по програма Еразъм, така и като студент във френски университет, както стажант там или пък на приятна езикова ваканция в някой романтичен френски град. И никак не е задължително това да бъде Париж.
Разбира се, езиковият курс в чужбина е много полезен, НО само ако вече имате определено ниво на владеене на езика. Ние препоръчваме това ниво да бъде поне А1 или още по-добре А2 или В1. Тогава вече ще знаете достатъчно лексика и граматика, ще имате както опит, така и тренинг с езика и ще можете в максимална степен да се възползвате от престоя във Франция. И да му се насладите и да извлечете полза от него. Повече за езиковите ни курсове във Франция можете да прочетете от ТУК (Езикови курсове във Франция)

auto1

Така че, съчетавайки полезното с приятното да се върнете в България със значително подобрен френски език – както писмено, така и устно. Вижте какво е нивото ви по френски от ТУК (Test FR).

Контакти

Езикова школа АКЦЕНТ
ул. Георги Бенковски 21
София, 1000
Email: info@accentschool.net
Tel: +359 2 983 42 28
Mobile: +359 888 59 16 05
Webiste: www.acentschool.net

Езикова школа АКЦЕНТ е специализирана в чуждоезиково обучение по английски, немски, френски, испански и италиански език за всички възрасти, както и български език за чужденци. От създаването си през 2002 г. школата е разработила собствена високоефективна методика и стандарти за работа, гарантиращи качеството на езиковото обучение.