Новини

Летен езиков лагер с английски в Кеймбридж – 2018

pic1a

Studio Cambridge е езиково училище, създадено през 1954 г., и е едно от най-старите училища в Кеймбридж. Предлага богата гама курсове по английски език – целогодишни курсове за възрастни, 7 летни лагера за ученици и 1 целогодишен лагер за тийнейджъри.

Училището предлага стандартни /20 уч.ч. седмично/ и интензивни /28 уч.ч. седмично/ курсове по общ английски, подготовка за IELTS, курсове за CELTA.
pic1

Studio Cambridge организира и провежда летния лагер за деца - Sir Edward в King's Ely всяко лято, от 2008 г. до сега. King's Ely е известен по целия свят като частен пансионат и училище за британски и международни ученици. Това е идеалният езиков лагер за най-младите курсисти, на възраст между 9 и 12 години и за малко по-големите, 13-годишни, които все още не са готови да бъдат по-самостоятелни заедно с по-големите тинейджъри. Програмата на летния езиков лагер включва и много допълнителни занимания, екскурзии, спорт и висок стандарт на настаняване.
pic2

ЗА УЧИЛИЩЕТО
Летният езиков лагер “Sir Edward” е разположен в Ийли /Ely, Cambridgeshire/ - красив и спокоен град само на 25 километра от Кеймбридж и в сърцето на месността Кеймбриджшир. Природата и чистият въздух го правят идеално място за деца. А столицата Лондон е само на 125 км от тук.
Великолепната катедрала, построена през 1083 г., заема централно място в градчето и допълва имиджа на Ийли като един от най-запазените средновековни градове в Англия. Голяма част от автентичните сгради тук са част от Кралското училище. Центърът на града е в запазен традиционен английски стил, с много малки магазинчета, разпръснати на голям и красив търговски площад. Въпреки, че е град, Ийли има население от само 15 хиляди души, което го прави тих и спокоен, обграден от красива природа и чист въздух.

Летен езиков лагер Sir Edward бързи факти:
· Разположен в центъра на града, със средновековна архитектура и съвременни удобства
· Високо ниво на сигурност и безопасност
· Спалните помещения са разположени в кампуса на лагера
· Общи санитарни помещения/бани
· Отделни сгради за настаняване на момчета и момичета
· Общи помещения за прекарване на свободното време от курсистите
· Столова с топли и студени блюда за всички хранения
· 15 класни стаи, зала за игри и социални събирания
· Компютри с безплатна електронна поща и интернет достъп
· Спортна зала и вътрешен физкултурен салон
· Отопляем външен плувен басейн
· Тенис кортове
· Външни игрища и спортни площадки
· Зала за изкуства и занаяти
ОБУЧЕНИЕ В ЛЕТЕН ЕЗИКОВ ЛАГЕР “SIR EDWARD”

Обучението в малкия университетски град е като приказка за младите курсисти на Studio Cambridge. Летният езиков лагер предлага всичко необходимо за тяхното приятно и полезно прекарване – високо ниво на обучение по английски език, културна програма, възможности за спорт и забавления, пълен пансион и разнообразна храна, високо ниво на сигурност, международна компания. И всичко това е в училище, подобно на филмите за Хари Потър и носещо приказния дух чак до състезания от типа на “куидич”!! Първия учебен ден всеки ученик попълва входящ тест за определяне нивото му по английски език. Въз основа на това, той бива разпределен в съответната група за изучаване на английски език.
pic3

Пълно обслужване на децата – от посрещането на летището и трансфер до училището, до сертификата за завършен курс и изпращане отново на летището.

Обучениетo по английски език включва:
· 20 учебни часа (15 астрономични) обучение на седмица – 3 часа на ден, 5 дни в седмицата
· обучение в групи със смесена националност – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота
· часовете се провеждат само сутрин
· тест за ниво в първия понеделник от курса
· Учебни материали
· Академичен отчет/справка от учителите в края на курса
· Сертификат за обучението
Дати – курсовете стартират всяка неделя между 8 юли и 5 август 2018 г.
pic4

Начални дати за 2018 г. в летен езиков лагер Sir Edward – 9- 13 години:
08 юли 2018
15 юли 2018
22 юли 2018
29 юли 2018
НАСТАНЯВАНЕ

Всички деца живеят в общежитието на училището. Стаите са с по две или повече легла. Баня и тоалетна-споделени. Учениците са разпределени по възраст, пол, ниво на владеене на английски език. Избягва се настаняването на деца от една и съща националност в една стая, с цел да се стимулира комуникацията на английски език. Предвидено е пране два пъти седмично, а спалното бельо се сменя веднъж на седмица.
pic5dormitory2

Супервайзори живеят в общежитията и осигуряват 24 часа в денонощието грижа за децата.
Всякаква допълнителна информация за лагера можете да намерите тук
https://www.studiocambridge.co.uk/summer-camps/language-course-sir-edward/

ХРАНЕНЕ
Летният езиков лагер Sir Edward, на училище Studio Cambridge е организиран на база пълен пансион. В цената на курса по английски език в Ийли са включени закуска, обяд и вечеря, както и лека следобедна закуска и безалкохолни напитки. Храната се сервира във великолепна средновековна зала за хранене. Предлага се богат избор от топла и студена кухня, както и варианти на вегетарианско меню за всяко хранене.
lunch3
Менюто е съобразено с потребностите на децата, балансирано и вкусно. Всеки ден се предлага и стандартна английска закуска, топли и студени ястия, салати. В дните, когато е предвидена целодневна екскурзия се осигурява пакетиран обяд.
lunch

КУЛТУРНА ПРОГРАМА И СПОРТ
Лагерът Sir Edward на училище Studio Cambridge предлага богато разнообразие от спорт и забавления на своите курсисти. Спортните съоръжения, които могат да се ползват от учениците, включват игрища за футбол и крикет, кортове за тенис, бадминтон, открит басейн с топла вода, вътрешен физкултурен салон, спортна зала и много други.
Всяка вечер се организира различно събитие – викторини, дискотека, вечер на талантите.
tennis1

В пакета за езиковия курс за всяка отделна седмица са включени и две целодневни екскурзии до интересни исторически забележителности, градове, местности, паркове и други. В седмицата, когато курсът завършва, е предвидена една целодневна екскурзия, поради отпътуването в неделя. Безопасността на децата е гарантирана и по време на екскурзиите.
footballБезопасността на децата е гарантирана и по време на екскурзиите. Стандартните екскурзии са дао Лондон, Кембридж, Уоруик, Кадбъри и Чесингтън.
london

Програма на допълнителните занимания в летния езиков лагер:
· 5-дневни сесии от допълнитлени занимания на седмица, приблизително по 2 часа на ден /в 5 дни/
· Допълнителни занимания в понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота
· Допълнителните занимания са винаги в следобедите
· Среща за добре дошли и ориентиране в центъра за курсовете, първия понеделник от началото на курса ви
· Богат избор от спортове, изкуства, занаяти, културни и езикови дейности
· Няколко типа допълнителни занимания във всяка сесия
· Вечерни дейности – 7 пъти в седмицата
· Персонал за допълнителните занимания
Темата за Хари Потър е основна в организацията на летния езиков лагер през 2017 г. Включени са разнообразни допълнителни занимания, свързани с книгите и филмите за популярния герой, които формират съществена част от уроците в лагера, следобедните занимания и някои от вечерните дейности.
Обучителните теми в часовете по английски език включват запознаване с живота на някои от основните актьори във филма, ролеви игри, легеди и митове зад оригиналната история на Хари Потър.
Програмата за социални и културни дейности включва търсене на “разбойническо” съкровище, турнир на тримата магьосници, изработване на магическа пръчка, книги за магии и игри в стил “куидич”.
pool2Спортове:
· олимпийски спортове;
· футбол и ръгби;
· волейбол и баскетбол;
· плуване
· тенис и крикет;
· бадминтон и фризби;
excursion

ЦЕНА

Цената на летния лагер Sir Edward, в Ely Cambridgeshire включва:

- езиков курс – английски език, 20 учебни часа/седмица;
- комплект учебници и учебни материали;
- входящ тест за определяне нивото на английски език в началото на курса;
- настаняване в пансионат на училището, стаи с от 2-8 легла;
- хранене на база пълен пансион - закуска, обяд и вечеря, лек снак;
- летищен трансфер в двете посоки за пристигане и отпътуване в неделя от летища Хийтроу , Станстед, Гетуик;
- безплатен достъп до интернет;
- две целодневни екскурзии седмично- сряда и неделя, вкл. входни такси за забележителности (през последната седмица на престоя екскурзията е една, поради отпътуването в неделя)
- организирано свободно време през целия престой;
- 24-часов контрол, наблюдения и грижа за децата;
- осигурена здравна застраховка за периода на езиковия курс;
- сертификат за участие в езиковия курс.

Цени за 2018 година:
2 седмичен курс £1890.00
3 седмичен курс £2565.00
4 седмичен курс £3240.00

ПЪТУВАНЕ

Пътуването от България може да бъде организирано на индивидуален принцип – със самолет до някое от летищата на Лондон (Heathrow, Gatwick или Stansted) в неделя, откъдето детето ще бъде поето от персонал на училището и заведено в летния езиков лагер Sir Edward. Съответно, последната неделя от престоя на детето в езиковия лагер то ще бъде откарано обратно до избраното летище.
travel1Трансферите от и до летища Heathrow, Gatwick или Stansted са включени в цената за пристигащи/заминаващи в неделя. За пътуване в други дни също може да бъде организирано посрещане и изпращане, но при допълнително заплащане.

ЗАПИСВАНИЯ И ПЛАЩАНЕ

Записванията са индивидуални, т.е. вие можете да избирате начална дата. В посочените цени не са включени самолетните билети и медицинската застраховка.

Минимум 3 седмици по-рано се попълва регистрационен формуляр, подписва се договор с езикова школа “Акцент” и се внася депозит от 500 лева. След получаване на писмо потвърждение от училището се превежда цялата такса за курса по сметката на училището във Великобритания. /не по-късно от 15 дни преди началната дата/, а депозитът се възстановява по сметката на клиента.
Плащането на цялата сума за курса се извършва директно по банковата сметка на училището в Англия.

Езикова школа АКЦЕНТ работи на официалните цени на училищата, които представлява, без допълнителна надценка/комисионна за клиентие си. Всички плащания за курсове и/или настаняване се извършват директно по сметките на училището, в което заминавате.

ЕЗИКОВА ШКОЛА АКЦЕНТ – Вашият надежден партньор
София 1000, ул. Георги Бенковски 21, ет. 1
тел. +359 2983 42 28, +359888 591605
www.accentschool.net

Контакти

Езикова школа АКЦЕНТ
ул. Георги Бенковски 21
София, 1000
Email: info@accentschool.net
Tel: +359 2 983 42 28
Mobile: +359 888 59 16 05
Webiste: www.acentschool.net

Езикова школа АКЦЕНТ е специализирана в чуждоезиково обучение по английски, немски, френски, испански и италиански език за всички възрасти, както и български език за чужденци. От създаването си през 2002 г. школата е разработила собствена високоефективна методика и стандарти за работа, гарантиращи качеството на езиковото обучение.