Полезно

Летен езиков лагер в Германия - немски за ученици

Езикови курсове в Берлин

Училище GLS Berlin e създадено е през 1983 г. Акредитирано е от сената на Берлин, както и от шведското министерство на образованието. GLS е единственото училище в Германия със собствена база за настаняване през цялата година: кампус с 5 сгради, 9 декара градина, 40 класни стаи, 2 къщи за гости с 50 апартамент-студиа, кафетериа /8-16 ч./ и ресторант /11-24 ч./, кафе-градина, зала с тв екран, книжарница, безплатен безжичен интернет.
a2 17 res

През октомври 2008 GLS Berlin бе избрано за “Най-доброто езиково училище в Германия” от над 60 международни специалисти в сферата на чуждоезиковото обучение.
gls campus berlin b

Students GLS 01res

ОБУЧЕНИЕ В ЛЕТЕН ЕЗИКОВ ЛАГЕР НА GLS
Преподавателите на GLS Berlin са с роден език немски, на възраст между 26 и 45 години, имат завършено висше образование – специалност немски език и/или литература. Те са с преподавателски опит, ентусиазирани, имат интереси и познания в други области /журналистика, фотография, бизнес/, което ги прави интересни събеседници. Те ще ви окуражават да говорите възможно най-много. Те ще ви коригират /граматично и лексикално/, където е необходимо, за да достигнете до следващото ниво, но основната цел е активното говорене. Занятията се водят от двама преподаватели, които се редуват на всяка почивка.
seminarraeume berlin

Всички курсове залагат на 4-те основни умения: четене, слушане, говорене и писане. Свободните дискусии в клас, ролевите игри и разговори ще ви помогнат да развиете вербалните си умения, речника си, както и добра структура на изреченията. Граматиката не се изучава изолирано, тя е въведена чрез интересни текстове, които ви дават ценна информация за културния, политически и исторически живот на Германия.
images7

Курсовете започват всеки понеделник. Предлагат се всички нива.

ЛЕТНИ ЕЗИКОВИ ЛАГЕРИ ЗА УЧЕНИЦИ
За ученици от 8-17 г. в Берлин, от юни до август
Училище GLS Berlin организира 4 езикови лагера за ученици всяка година. Лагерите са тематично планирани, включват перфектно съчетеание от обучение по нески език, комбинация от спортове и забавления, културна програма и са разположени в чисти зони, сред горски масиви, близо до реки и езера.
Летните езикови лагери в Германия са възможност вашето дете да затвърди надгради познанията си по немски, да освободи речата си и да научи много за историята и културата на страната. Ваканционните немски езикови лагери са отлично балансирана комбинация между езиково обучение, спорт, почивка и богата културна програма.
Стандартно летните езикови лагери са за за ученици от 8-17 г. в околностите на Берлин, от юни до август.

БЕРЛИН - ВОДНИ СПОРТОВЕ
Програма за ученици от 13-17 години - 24 юни - 12 август 2018
watersports3

ЗА ЛАГЕРА
Немски и водни спортове е специзлизиран немски езиков лагер, организиран всяко лято от училищте GLS. Лагерът се намира на брега на езеро - Lake Wolzig, на 30 км южно от Берлин и в непосредствена блозост до селцето Блосин.
Спортният център има кампус с няколко малки къщи, в които са настанени учениците. Учат немски в 10 класни стаи.
В кампуса има игрище за плажен волейбол, игрище за футбол, фитнес, велосипеди, плаж, лодки, канута, каяци, сърфове.

Примерна седмична програма в езиковия лагер - Berlin Water Sports camp
GLS Berlin Water Sports programme

ОБУЧЕНИЕ ПО НЕМСКИ ЕЗИК:

Стандартно летният езиков лагер за ученици включва 5 дни в седмицата обучение по немски език – от понеделник до петък, с включени 20 учебни часа( по 45 минути) на седмица хорариум, стандартно разположени в предиобедите.

Учениците са разпределени съобразно нивото им на владеене на езика при пристгането им в лагера, след входящ тест. На база на показаните резултати, учениците се разпределят в групи до 12 човека, разделени на по 4 нива.

Обучението се извършва в централна сграда, разполагаща с 10 класни стаи.
classroom

Групите са международни с курсисти от Мексико, Полша Испания, Франция, България, Дания, Русия, Норвегия, Англия, Франция, Италия, Гърция, Португалия, САЩ и много други страни.
Също така, в лагерите участват и гимназисти от немски училища.

НАСТАНЯВАНЕ:
Настаняването на учениците е организирано в комфортни къщички, на територията на лагера. Всяка къщичка разполага с няколко стаи, собствен санитарен възел и баня. Стаите са с по 2 или 3 легла.

villas res

room 01

ХРАНЕНЕ
Храненето е организирано на база пълен пансион в столовата на лагера. При екскурзиите се раздава пакетиран обяд.
cafeteria res

Закуска – 08.15 – 09.15 – континентална закуска, бюфет, вкл. мляко, шоколад, кафе и чай
Обяд – 12.30 – 01.30: месо или риба с картофи, паста, зеленчуци или салата, десерт или плод
Вечеря – 06.00 – 07.00: по избор различни закуски, хапки, сандвичи и горещо блюдо (напр. Супа или пица).
stolova

Напитките, които се предлагат са минерална вода, чай и студен чай. В допълнение се предлагат и следобедни и вечерни закуски. Също така, допълнителни закуски могат да се закупят и от барчето в лагера. В случай на специални хранителни режими или диети (например вегетарианство) е необходимо лагерът да бъде уведомен предварително. СПОРТ:
Този лагер разполага с прекрасни възможности за спорт и особено по отношение на водните спортове – много канута, платноходки, сърфове и цялото необходимо оборудване. След приключване на курсовете понемски, в следобедите учениците отиват да карат канута, сърфове и платноходки.
kidsboatsВ кампуса има игрище за плажен волейбол, игрище за футбол, фитнес, покрит спортен салон, велосипеди, плаж, лодки, канута, каяци, сърфове, катамаран, бадминтон и стена за катерене.
Също така, редовно се организират плажни партита и барбекюта до брега на езерото.
veesport res

За международните групи се организират по две следобедни занимания всеки ден – сърф, кану, катамаран, бадминтон, волейбол, катерене.
surfing res
Всички спортове могат да се практикуват единствено при участие на придружаващ от персонала на GLS ! Какъвто и спорт да изберете, училището изисква предварително писмено разрешение от родителите Ви. Това правило важи за всички спортове, без изключение.
football
kayak
velo res
volley

КУЛТУРНА ПРОГРАМА
Културната програма, организирана в този летен езиков лагер включва много и разнообразни възможности за запознаване а немската култура, история и начин на живот. Тъй като Берлин се намира само на 30 километра от лагер, редовно се организират екскурзии до центъра на града – стандартно два пъти седмично. Посещават се забележителности като Берлинската стена, : Potsdamer Platz, Museumsinsel ... и др.
excursion2 res

Стандартно за седмица има по две организирани екскурзии – една целодневна и една половин дневна.
Riverside Berlin 01

Ако вече имате навършени 12 или повече години ще можете по време на екскурзиите да отидете и да си купите нещо или да се отделите от основната група по двойки или в групи от по 3-4 деца. За такива случаи е необходимо предварителното писмено разрешение от родителите.
excursion6

Всички входни такси, всички допълнителни дейности и билеите за транспорт са включени в таксата за лагера. Допълнителни пари ще са ви необходими единствено за лична употреба – напр. Безалкохолни напитки, сладолед, покупки. Училището препоръчва сума от 50 евро на седмица за джобни пари. Стаите не могат да се заключват, но има шкафчета с ключалка и сейф, в които можете да държите парите и ценностите си.

ЦЕНА
boys

Берлин водни спортове - програма за ученици от 13-17 години - 24 юни - 12 август 2018
Пакетната цена включва:
· 20 уч.ч. х 45 минути седмично курс по немски език, сутрин – в групи от максимум 12 ученици, сутрин
· Предлагат се 4 нива по немски език
· 2 спортни занимания дневно – сърф, кану, плуване, катамаран, бадминтон, волейбол, катерене
· вечерна програма: барбекю, дискотеки, киновечер, лагерен огън
· 2 екскурзии седмично до Берлин - 1 целодневна и 1 половиндневна
· настаняване в кампуса: стаи с 2-3 легла и собствена бавя, тоалетна на етажа
· закуска, обяд и вечеря
· двупосочен трансфер от летището в неделя от 8,00-22,00 ч.
· включени транспортни разходи, входове за музеи
· застраховка
· 24-часов супервайзор на територията на лагера
· пристигане/отпътуване – неделя/неделя

Пакетна цена за 1 седмица – 1050 евро
Пакетна цена за 2 седмици - 1820 евро
Цена за допълнителна седмица – 860 евро

Възможни доплащания:
Допълнителен ден в лагера – 100 евро;
Доплащане за трансфер извън часовия интервал 8-22 ч. – 120 евро

ПЪТУВАНЕ
Цените на самолетните билети не са включени в цената за езиковия лагер. Езикова школа АКЦЕНТ може да съдейства за закупуване на самолетни билети.
boats res

След пристигането в Берлин (летище/гара) децата с поемат от персонал на GLS и се транспортират до лагера. Пристигането трябва да бъде организирано в неделя, по възможност между 9:00 и 18:00 ч. Съответно, в неделята в която приключва детският лагер, децата отново ще бъдат закарани до избраната гара/ летище в Берлин.
При пристигане преди 8:00 сутринта или след 22:00 часа, или пък извън стандартните дни за пристигане и заминаване, трансферът може да бъде организиран, но срещу допълнително заплащане. /80 евро на посока/

ЗАПИСВАНЕ
Записванията са индивидуални, т.е. вие можете да избирате начална дата в периода между 24 юни и 12 август.
veesport res

Минимум 3 седмици преди началната дата на лагера се попълва регистрационен формуляр, подписва се договор с езикова школа “Акцент” и се внася депозит от 500 лева на дете. След потвърждение от училището, се превежда цялата такса за курса директно по банковата сметка на училището в Берлин, след което депозитът се възстановява по сметката на клиента.

Записването за летните езикови лагери в Германия може да бъде както индивидуално, така и групово.

ЕЗИКОВА ШКОЛА АКЦЕНТ – Вашият надежден партньор
София 1000, ул. Георги Бенковски 21, тел. 02 983 42 28, 0888 591605
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. www.accentschool.net

Контакти

Езикова школа АКЦЕНТ
ул. Георги Бенковски 21
София, 1000
Email: info@accentschool.net
Tel: +359 2 983 42 28
Mobile: +359 888 59 16 05
Webiste: www.acentschool.net

Езикова школа АКЦЕНТ е специализирана в чуждоезиково обучение по английски, немски, френски, испански и италиански език за всички възрасти, както и български език за чужденци. От създаването си през 2002 г. школата е разработила собствена високоефективна методика и стандарти за работа, гарантиращи качеството на езиковото обучение.