Полезно

Как да изберем подходяща школа за фирмено обучение по английски език

фирмено обучение по английски езикФирмата ви развива дейността си през 21-ви век? Имате международни партньори или предоставяте услуги на чужденци в България ? В такъв случай със сигурност знаете, че владеенето на английски език е много важно в съвременния бизнес свят и искате да повишите квалификацията на вашите служители. Но знаете ли и как да изберете подходяща школа, която да ви предостави необходимото обучение? Ето кои са най-важните неща, за които трябва да се информирате, да прецените и да търсите при вземането на това важно решение.

Квалификация на преподавателите

Изберете школа с дълга история и много препоръки. Такива школи работят само с квалифицирани преподаватели. Важно е не само образованието на съответния преподавател, но също така неговият опит, подход и отношение към хората, които обучава. Най-добре е школата да ви предложи безплатен пробен час. Той ще даде възможност на вас и на вашите служители да се запознаете с преподавателя и неговия стил на работа, както и да видите как точно протича едно занятие.
Ако имате нужда от специализиран английски (бизнес, юридически, технически и т.н.), проучете дали школата има опит в преподаването на такъв.

Мястото

Ако във вашия офис има подходяща зала, в която да се провеждат учебните занятия, изберете школа, която предлага обучение на работното място. Това е най-удобният вариант по няколко причини. Първо, служителите ви няма да губят време да се придвижват от работа до школата или обратно. Второ, дългото пътуване и борбата с трафика в големия град могат сериозно да намалят тяхното желание и мотивация да посещават часовете. И не на последно място, ако занятията се провеждат във вашия офис, ще имате пряк контакт с преподавателя и ще можете лично да следите дали часовете започват и свършват е уговореното време и дали всички ги посещават.
Ако все пак нямате подходящо помещение или по друга причина не желаете занятията да се провеждат на работното място, изберете школа, чийто офис е в близост или до който има удобен и бърз траспорт. Уверете се, че учебните зали са достатъчно големи за броя на служителите ви в една група и че са подходящо обурудвани с всичко необходимо.

Времето

Търсете школа, която е гъвкава по отношение на времето за провеждане на обучението. Изборът за това кога да се провеждат часовете и с каква продължителност да бъдат те трябва да бъде изцяло ваш. Разбира се школите с опит могат да ви дадат препоръки за оптималната честота на провеждане на занятията и тяхната продължителност. Но от вас (и от естеството на работата ви) зависи дали те да бъдат частично или изцяло преди / след работното време, по време на обедната почивка или изцяло в работно време. Избягвайте организиране на часове в петък следобяд. Служителите не реагират добре на това. Стандартната честота на провеждане на езиковите обучения е 2 или 3 пъти седмично, съответно по 3 (в краен случай 2) учебни часа. При три учебни часа всеки път ефектът е по-добър и курсът не се разтегля много във времето.

Информирарайте се също за броя учебни часове, които са предвидени за съответния курс. Като цяло едно пълно ниво по английски или немски език е хубаво да се преподава за около 120 учебни часа. Особено ако групата е между 8 и 10 човека. Групи над 12 човека не са ефективни. Избягвайте ги. Много по-добре е да разделите служителите в две групи.

Учебна система

Още нещо, на което е добре да обърнете внимание, е учебната система. Проверете какви учебни системи използва школата, към която сте се насочили. Школа, която държи на качественото обучение, със сигурност избира учебните системи на водещи световни издателства като Oxford University Press, Cambridge University Press, Macmillan, Longman и т.н.
Ако вашите служители ще изучават специализиран английски, също е важно да проучите на кое издателство е учебната система, която ще използват, и дали школата и конктретният преподавател вече имат опит с нея. Хубави учебни системи за бизнес английски са International Express, Business result, Market leader и др.

Правилно разпределяне по нива

Едно от ключовите условия за успех при всяко едно обучение е служителите да бъдат разпределени съобразно нивото им на владеене на езика, а не събрани на куп, в една обща група. Разделянето по нива също така е добре да се осъществи с тестове, базирани на учебната система, по която ще се обучават, а не на база каквито и да било тестова. В това Общата Европейска Езикова Рамка е класичски пример за неефективност и неподходящ ориентир. Поискайте и при всъчможност преподавател да чуе на живо цлужителите, с междинни резултати (между две конкретни нива), и да определи точното им ниво. Едва когато имате хомогенност ан групите ще можете да се възползвате пълноценно и от учебната система и от квалификацията на преподавателя.

Ако желаете да проверите нивото на владеене на английски, немски, френски или испански език, можете да използвате безплатните онлайн тестове на Езикова школа АКЦЕНТ от тук: www.accentschool.net/vhodyashti-testove

Осигурете време на служителите си! и изисквайте резултати!!!

Това са нещата от първостепенна важност за обучението по английски език. Ако искате да сте сигурни, че сте направили правилен избор, можете да проучите и други аспекти, като например как школата разпределя курсистите по групи (напр. с входящ тест за определяне на нивото), каква е големината на групите, издава ли се сертификат в края на обучението.

А ако директно желаете да ви изготвим оферта за фирмено обучение по английски, немски, френски или български език, то можете да го направите от тук: www.accentschool.net/uslugi/korporativni-obucheniya. Или направо ни се обадете на +359 888 59 16 05.

Контакти

Езикова школа АКЦЕНТ
ул. Георги Бенковски 21
София, 1000
Email: info@accentschool.net
Tel: +359 2 983 42 28
Mobile: +359 888 59 16 05
Webiste: www.acentschool.net

Езикова школа АКЦЕНТ е специализирана в чуждоезиково обучение по английски, немски, френски, испански и италиански език за всички възрасти, както и български език за чужденци. От създаването си през 2002 г. школата е разработила собствена високоефективна методика и стандарти за работа, гарантиращи качеството на езиковото обучение.