Полезно

Как да изберем курс по немски за възрастни във Виена

курс по немски във ВиенаПредимстава на изучаването на немски език във Виена

Обмисляте да се запишете на курс по немски език в Германия и може би вече търсите добро езиково училище в Берлин или Мюнхен? Изучаването на немски език става все по-популярно и разпространено в световен мащаб, но Германия не е единствената дестинация за това! Един от най-подходящите градове за учене на немски език е австрийската столица Виена. Ако имате нужда от повече информация за товакак да организирате своят курс по немски във Виена, то продължете да четете.

Виена

Градът, често наричан културната столица на Европа, е метрополис с уникален чар и жизненост. Виена е разположена на бреговете на река Дунав и има около 2 млн.жители. Градът е една от най-популярните градски туристически дестинации в Австрия, с посетители от цял свят.

Виена е мечта за любителите на историята. Докато се разхождате в града ще прекосявате тесни средновековни улички и ще стигате до просторни имперски площади и дворци. Виена предлага и голямо разнообразие от културни атракции – театър, кино, опера, танцови фестивали, изложби и концерти. Независимо в коя част на годината посетите града, със сигурност ще можете да се насладите на богата културна програма. Не забравяйте да посетите и известните виенски кафенета или традиционните винарски таверни.

Учете немски в столицата на АвстрияСтолицата е известна и като града на музиката - дом на редица известни музиканти, като Моцарт, Бетовен, Шуберт, Йохан Щраус. Виенската филхармония е един от най-известните оркестри в световен мащаб, виенският мъжки хор събира стотици слушатели на своите световни турнета, а Виенската консверватория възпитава огромен брой артисти, носители на редица музикални награди. Ако сте любител на музиката, със сигурност ще намерите музикално събитие по вкуса си. 

Всичко изброено до момента би трябвало вече да ви е убедило, че Виена е изключително атрактивна дестинация за посещение. Но защо е добре да учите и немски език в културната столица на Европа?

Немски език във Виена
Официалният език в Австрия е немски – чист и правилен немски език. Много експерти твърдят, че немският в Австрия е в най-финия си и най-мелодичния си вид. За тези от вас, които са изучавали, или искат да учат немски език, то престоят в немскоезична среда би бил изключително полезен. Вие не само ще свикнете да четете бързо текстове на немски език, но и да разбирате по-добре говоримия немски и успешно да общувате с местните.

Ако решите да отидете на езикова ваканция във Виена, трябва внимателно да подберете езиковото училище. Ще ви споделим някои полезни съвети, които сме установили от практиката ни в консултиране на клиенти, избрали чуждоезиково обучение в чужбина.

Избор на училище
Когато избирате училище, поинтересувайте се от неговата история. Добрите и качествени училища, които са специализирали в преподаването на немски език на чужденци, обикновено имат дълга история и богат опит. Това означава, че те имат изградена собствена система на обучение и своя методика, която са изпитали през годините, и която дава добри резултати.

Училище Актилингуа във ВиенаДобре е училището да предлага комбинация от комуникативен и теоритичен подход при преподаването. В модерните комуникативни системи за обучение са застъпени еднакво граматика, разширяване на речниковия запас, произношение и слушане с разбиране, а акцентът е поставен върху използването на езика в ежедневни ситуации, общуване по време на игри и при групови занимания. От значение е и големината на групата. Работата в малка група е по-полезна за вас. Така преподавателите могат да обърнат индивидуално внимание на всеки от курсистите и неговите езикови потребности.

Езиково обучение

Обучението в езиковите училища в чужбина обинковено е организирано на седмична база, т.е. вие сами решавате за колко седмици да отидете във Виена, например. За хората, които са по-напреднали, дори и една седмица оказва голямо влияние за подобряване езиковите им умения, тъй като попадайки в немскоговоряща среда, езиковата бариера се преодолява по-лесно. За начинаещите най-полезно би било включването в курс с по-голям хорариум. Комбинацията от по-интензивен курс и извънкласни дейности гарантират бързо напредване и по-лесно усвояване на материала. Разбира се, колкото по-дълъг е престоят ви, толкова по-голям ще е ефектът от обучението.

Извънкласни дейности и културна програма
Колкото по-богата програма предлага едно училище, толкова по-добре за вас. Социалната и културна проргама ще ви помогнат да се отпуснете и да се престрашите да практикувате езика в неформална среда. Все пак сте избрали обучение в чужбина, за да можете да говорите свободно един ден, нали така?.

Участвайки в извънкласните дейности вие не само ще опознаете културата на страната, чийто език изучавате, но и ще можете да общувате с местните хора, да научите типични думи и изрази, които може би няма да чуете в класната стая. Ето в това се крие огромното предимство на езиковото обучение в чужбина.

Учебна база и настаняване

Когато избирате училище, интересувайте се в коя част на града се намира. По-добре би било, ако училището е с централно местоположение, тъй като веднага след часовете ще можете да стигнете бързо до основните забележителности в града, без да губите много време. Освен това може и да не ви се налага да използвате градски транспорт.

Класна стая в училището във ВиенаОбърнете внимание на вариантите за настаняване, които предлага училището. За вас ще е по-лесно и удобно, ако сградите за настаняване се намират в близост до сградата, в която ще се провеждат учебните занятия. Обикновено училищата предлагат няколко опции – настаняване в сграда на училището, настаняване в апартамент или студентско общежитие. Някои училища предлагат и настаняване в семейство, например австрийско семейство във Виена, за да можете да усетите начина на живот на местните и да общувате повече на немски език. Всеки вариант за настаняване има своите предимства и изборът зависи изцяло от вашите лични предпочитания.

И отново към Виена...

Ако искате да научите немски език, или да надградите познанията си, и ако сме ви убедили, че Виена е подходяща дестинация за целта, бихме препоръчали училище ActiLingua. От откриването си през 1988 г. ActiLingua бързо печели популярност и отлична репутация в световен мащаб, като успешно езиково училище, предоставящо идеална среда за учене и модерно оборудвани класни стаи. Училището предлага богат набор от курсове, подходящи за различни възрасти и предпочитания, както и възможност за качествено и бързо обучение по немски език.

Заключение...
Пътуването и опознаването на нова култура винаги е добър избор и несъмнено ще ви донесе позитиви и запомнящи се преживявания. Винаги когато посещавате нови градове се стремете към запознаване с бита и културата на местните жители, а ако знаете езика на страната, не пропускайте възможност да го практикувате! Изучавайки чужд език в неговата страна на произход със сигурност ще ви помогне да преодолеете езиковите бариери. Но най-вече ще се забавлявате!

Контакти

Езикова школа АКЦЕНТ
ул. Георги Бенковски 21
София, 1000
Email: info@accentschool.net
Tel: +359 2 983 42 28
Mobile: +359 888 59 16 05
Webiste: www.acentschool.net

Езикова школа АКЦЕНТ е специализирана в чуждоезиково обучение по английски, немски, френски, испански и италиански език за всички възрасти, както и български език за чужденци. От създаването си през 2002 г. школата е разработила собствена високоефективна методика и стандарти за работа, гарантиращи качеството на езиковото обучение.