Полезно

Как да изберем езиков курс по английски за възрастни в Англия

Част 1

1. Езикови ваканции и курсове в чужбина

През последните десетина години все по-популярни стават езиковите обучения в чужбина. Много хора решават да отделят няколко седмици, които да инвестират в ученето на английски, немски, френски или испански в съответната страна. Това е напълно разбираемо и оправдава целта – тъй като много по-лесно се учи тогава, когато не си ангажиран с работа и задължения вкъщи, когато не трябва да избираш между инвестицията в твоето бъдеще и забавление с приятелите и когато всички около теб говорят английски. Ефектът е невероятен. Learn English in London
Разбира се, една от най-търсените дестинации е Англия. Нищо изненадващо, предвид популярността на английския език и широката му употреба в бизнеса, науката, образованието, а и в други сфери на живота. Англия е страната, която в най-голяма степен се възползва от това търсене, но в групата на медалистите взлизат също САЩ, Малта, Ирландия и Шотландия. С някои уговорки разбира се. При избора на езиков курс в чужбина има няколко съществени момента, на които трябва да обърнете внимни и те са: Избор на езиково училище, Избор на курса, Избор на локация, Избор на вариант за настаняване, Решаване на проблема с храненето, Решаване на транспортния проблем, Кога и за колко време да отидете, Дали да си организирате всичко сами или да използвате услугите на специализирана фирма. 

В първата част на статията ще разгледаме Избора на езиково училище и Избора на курс, а останалите елементи ще бъдат обект на част 2 и част 3.

2. Езиковите училища в Англия

Огромен е броят на езиковите училища, от които можете да избирате в момента, в който решите, че искате да учите в Англия. Изборът не е лесен и обикновено трябва да се съобразят няколко неща:
На първо място трябва да прецените доколко е добро избраното училище. Това разбира се е трудна задача дори и за специалисти, но има няколко показателя, които могат да ви гарантират успех:
· Акредитация от Британски съвет: това е може би най-важният критерий, на който трябва да стъпите при оценката си. Ежегодно Британски съвет извършва оценка и акредитация на езиковите училища в Англия. Тя се изразява в голям набор от критерии, които са щателно проверявани и които са основата за добро обучение, ориентирана към клиента услуга и правилен резултат. Винаги търсете на първо място акредитация от Британски съвет, колкото и каквито и други акредитации да има училището в Англия.
· Отзиви от клиенти в Интернет: тук в общи линии няма как да сбъркате – или са доволни по-голямата част от клиентите (поне 80 %), или не са. Разбира се, трябва да се опитате да отсеете истинските от рекламните отзиви. Обикновено те си ли личат.
· Богат набор от курсове: този критерий е малко странен, но той в прав текст означава, че училището има сериозен капацитет от преподаватели с висока подготовка и способности да преподават на всяко едно ниво. Ако училището предлага всички нива (А1 – С1), ако има специализирани курсове като IELTS, ако предлага подготовка за преподаватели на курсове като CELTA или DELTA, то вие сте на прав път. 

london11

· Културна програма: това може и да не изглежда като супер съществен елемент, но повярвайте ми, той е точно такъв. Големите училища както в Англия, така и навсякъде по света се стремят да постигант максимума от обучението по всякакъв начин. Особено важно в този случай е вие да имате възможност да практикувате езика и извън учебната зала, поне няколко часа на ден. Това най-лесно се постига с организиран културна програма, включваща посещение на музеи и интересни сгради, екскурзии в града или извън него, съвместни дейности от всякакъв характер, че дори и ходене по магазините или пък заедно на бар или кафене. Така неусетно ще се ангажирате и ще говорите на английски с останалите хора от вашата група или пък от други групи минимум още 2-3 часа. Наученото ще бъде упражнено, а и ще научите нови неща ... особено от живата реч.
· Пълно обслужване: това е нещо, което не е пряко свързано с обучението ви, но ако училището освен обучение се грижи и за вашето настаняване, за транспорта от/до летището, то това означава, че училището е сериозно. А сериозните в един елемент от работата са сериозни и в другите (обикновено), така че търсете училище с пълна гама на предлаганите услуги.

3. Какъв курс да изберете

Много хора определено не се замислят, че ще им се наложи и да изберат някакъв вид курс. Какъв ще бъде той зависи от много неща, но основните елементи са следните:
· Хорариум: това е броят часове в курса, обикновено даван на седмична база. Стандарт няма, но обикновено се приема, че 20 учебни часа на седмица е стандартен курс. Разбира се, в някои училища ще кажат, че това е интензивен. По-често обаче ще срещнете като интензивен курс с хорариум от 30 учебни часа на седмица. Това означава 5 дни в седмица по 6 учебни часа, което определено е сериозно. Има разбира се и курсове с намален хорариум – например 10 – 12 учеби часа, има и такива с обучение през ден, има и комбинации от 20 или 30 учебни часа в група плюс допълнителни часове с преподавател под формата на индивидуални уроци. Ако не сте уверени какво точно ви трябва, ориентирайте се към 20- часовия курс.

Дневно разпределение: това е времевият отсек, в който е разположен курсът. В Англия, и особено в Лондон, училищата с по-голямо натоварване правят по няколко курса през деня. Съответно вие можете да избирате между сутрешен, обеден и следобеден курс, а понякога и вечерен. Разликата е основно в цената, като обедните и следобедните курсове обикновено са по-евтини. За сметка на това обаче, те често съвпадат с културната програма на училището, стандартно организирана в тези часове или в събота и неделя.
· Специализирани курсове: тук влизат голям набор от курсове, които могат да бъдат насочени както към бизнес тематика (бизнес английски), или да бъдат разговорни курсове, или курсове за подготовка за някакъв конкретен изпит, или граматични курсове ..... гамата е доста голяма, но който има нужда от такъв курс, обикновено и сам знае какво точно му е необходимо. Общото при всички тези специализирани курсове е, че те се търсят, а и предлагат за по-високи нива, обикновено В2/С1.

Ако ви трябва препоръка от нас, то разгледайте варианта за 20-часов курс, сутрешен или обеден по възможност. Тридесет часов също е вариант, особено когато се налага бързо да се постигне съществен напредък.

В част 2 на статията ще можете да прочетете за Избора на локация/къде да бъде езиковото училище/, Избора на вариант за настаняване и Решаването на проблема с храненето. 

Част 2 можете да намерите тук:

............................................ предстои публикуване

Основните дестинации, в които предлагаме езикови обученив в чужбина можете да видите от тук:

https://www.accentschool.net/uslugi/ezikovi-obucheniya-v-chuzhbina

А ако ви интересуват летни езикови ваканции за деца, можете да ги намерите тук:

https://www.accentschool.net/uslugi/letni-ezikovi-lageri-za-uchenitzi

С нас можете да се свържете на посочените телефони и/или e-mail, да ви разкажем, да отговорим на въпросите ви и да консултираме избора ви.

0888 59 16 05

02 983 42 28

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Езикова школа АКЦЕНТ

 

 

Контакти

Езикова школа АКЦЕНТ
ул. Георги Бенковски 21
София, 1000
Email: info@accentschool.net
Tel: +359 2 983 42 28
Mobile: +359 888 59 16 05
Webiste: www.acentschool.net

Езикова школа АКЦЕНТ е специализирана в чуждоезиково обучение по английски, немски, френски, испански и италиански език за всички възрасти, както и български език за чужденци. От създаването си през 2002 г. школата е разработила собствена високоефективна методика и стандарти за работа, гарантиращи качеството на езиковото обучение.